Ga naar hoofdinhoud

FAQ

De meest gestelde vragen staan hieronder! Staat je vraag er niet bij neem dan contact op.

In de regel kan iedereen in een ijsbad.

Ik raad het af als je:

  • zwanger bent
  • net bevallen
  • last van epilepsie hebt
  • een hoge bloeddruk hebt
  • lijdt aan hart- en vaatziekten en/of andere hartproblemen

Heb je gezondheidsklachten of twijfel je dan raad ik je aan te overleggen met je (behandelend) arts of specialist.

Aan koude training doen en op regelmatige basis ijsbaden nemen biedt heel veel voordelen. Kijk hier voor een overzicht van deze voordelen.

Dat is per persoon verschillend. Ik raad aan om verschillende momenten te proberen en te voelen wat het doet met je lijf. Wat voelt goed? Een frisse start in de ochtend of laat je alles na een lange werkdag of intensieve training van je afglijden?

Wel raad ik aan niet te zwaar te eten voor een Adem- & IJsbad sessie en ook alcohol en drugs achterwege te laten.

Ik raad je aan om op je lichaam te vertrouwen en je dus wel aan te kleden maar niet direct (warm) te gaan douchen. Voor een goede beleving van het ijsbad hoef je trouwens niet met je hoofd onder water, de ‘schade’ blijft dus beperkt. Al zal het blije gevoel in je lijf wel opvallen.

Nee op dit moment nog niet. Wat je wel kan doen is een Adem- & IJsbad sessie – privé boeken. We hebben dan een halfuur waarin we het ademen iets kunnen verlengen. Wil je langer? Neem dan contact met op! Houd ook mijn agenda in de gaten voor de Ademwerk & IJsbad Workshop die ik organiseer. Vaak zijn dit zogenaamde ‘open events’ bij sportscholen of andere bedrijven in de regio. De ademsessie tijdens een workshop duurt een uur. Je bent dan van harte welkom!

Dat je er tegenop ziet is eigenlijk heel normaal. We zijn gewend aan een bepaald comfort, kleden ons warm aan in de winter en/of doen de verwarming wat hoger. Bewust de kou opzoeken en daarmee uit je comfortzone stappen heeft behalve moed dus ook wat daadkracht nodig. Je kunt alvast beginnen met koud afdouchen. Ik raad aan om de douche in één keer op koud te draaien en je ademhaling te verlengen. Begin met een aantal seconden en bouw dat op naar zo’n twee minuten koud afdouchen.

Gouden regel daarbij is wel dat je na de koude douche deze niet meer op warm moet zetten. Dus altijd koud eindigen!

Het klopt dat je in badkleding het ijsbad in gaat. Het is handig om dit al aan trekken ónder comfortabel zittende kleding en een grote handdoek mee te nemen voor na je ijsbad. Tijdens de ademsessie kun je deze gebruiken om op te liggen. 

Het is overigens niet de bedoeling dat je ná je ijsbad weer op deze plek gaat liggen of op een meditatiekussen gaat zitten. Wel kun je op de rand van het podium plaatsnemen.

Zorg dat je een eerste keer ruim op tijd bent voor een Adem- & IJsbad sessie. Mocht je onverhoopt wat later zijn en voor een dichte deur staan met het ‘niet storen’ bordje dan wil ik je vriendelijk vragen op de gang te wachten. We zijn dan al begonnen en later binnenkomen stoort de andere deelnemers.

De praktijk van DubbelZout en Koud zit in het pand van Cardio Fitness Beverwijk op de Parallelweg 128 G in Beverwijk. Het makkelijkst is om via de hoofdingang naar binnen te gaan. Bordjes in de sportschool wijzen je de weg. Op afspraak kun je ook via de ingang aan de zijkant van het pand naar binnen.

Parkeren kan op het eigen terrein van Cardio Fitness Beverwijk. Is daar geen plek meer dan raad ik je aan om de auto op het terrein van de MAKRO te parkeren.

De sessies bied ik aan in mijn eigen praktijk op de Parallelweg in Beverwijk. Deze kun je al boeken vanaf €20,- en na een ademsessie heb je de mogelijkheid om in het ijsbad te stappen. Afhankelijk van de groepsgrootte en gekozen soort sessie ben je tussen de 20 en 60 minuten bij mij binnen.

De workshop duurt zo’n 3 tot 4 uur. En deze is (altijd) op een andere locatie. Ook daarbij is de groepsgrootte bepalend voor de exacte duur. Tijdens de workshop gaan we uitgebreid in op de voordelen van koude training en de daarbij behorende theorie. Na een ademreis van een uur heeft iedereen de mogelijkheid om alleen of met maximaal twee tegelijk het ijsbad in te stappen. Daarna bieden we altijd de mogelijkheid om samen na te praten en ervaringen te delen.

De groepsgrootte tijdens een workshop op locatie is maximaal 20 deelnemers. Bij minder dan 10 deelnemers ben ik genoodzaakt de workshop te verplaatsen of in overleg zelfs helemaal te annuleren. Uiteraard krijg je in dat laatste geval het volledig betaalde bedrag teruggestort.

Back To Top